top of page
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

SOMON BALIĞININ FAYDALARI


Somon balığı hem tuzlu su da hem de tatlı suda bulunur. Somonun birçok çeşidi bulunmaktadır. Pişmiş, haşlanmış, ızgara veya füme şekilde tüketilebilir. Lezzetli olduğu kadar sağlığa da yararları vardır. Somon kalp dostu besinlerin başında gelir.

Omega 3

Omega 3 yağ asitleri içerisinde dışarıdan almamız gereken vücudun yapamadığı sağlıklı bir yağ asididir. İyi kolesterol de denir. Somonda bolca bulunur. Omega 3 yağ asidi, kalp hastalıkları riskini azaltır, daha güçlü eklem ve daha genç ciltlere kavuşmamızı sağlar. Yeterli omega 3 seviyeleri damar ve sindirim sisteminde inflamasyonu önleyerek prostat, kolon, böbrek kanserlerinin önlenmesinde etkilidir. 60 gram somon etinde 2 gram omega-2 bulunur. Kalp hastalığı riskinin azalması için haftada 2 kez somon yenmelidir.

Protein

Günde 1 öğün yenen somon günlük protein ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar. Somon bu nedenle daha tok kalmanızı sağlar. Sebzelerle beraber yendiğinde kalp dostu ve enerji verici bir yemek tüketmiş olursunuz.

Vitaminler

Vitaminler günlük hayatımızı sürdürebilmemiz için gereklidir. Somon eti günlük vitamin vitamin ihtiyacımızı karşılamada başarılıdır. Bir öğünde yenen somon günlük B vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %25’ini karşılar. Ayrıca somonda bulunan D vitamini kemik ve diş sağlığımızı artırır.

Mineraller

Selenyum az bulunan fakat faydaları çok olan bir mineraldir. Selenyum kalp hastalığı riskini düşürür. Anti oksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir ve tiroid hastalığından korur. Sağlıklı böbrekler ve diş içinde gerekli bir mineraldir. 1 porsiyon somon günlük selenyum ihtiyacının %20’sini karşılar. Ayrıca çinko, fosfor, kalsiyum ve demir de içerir.

Ayrıca somonun bu yararları da vardır

  • İnsulin seviyelerini düzenler.

  • Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendirir.

  • Göz hasarını geciktirir.

  • Güçlü saçların oluşmasında yardımcıdır.


join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

My Journey of Discovery
and Weight Loss

A year ago, I decided it’s time to change my lifestyle. This meant taking control of my life and making important decisions..

Read More About me
My Sponsers
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
bottom of page