top of page
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

YEME BAĞIMLILIĞI


Yeme bağımlılığı son yıllarda daha çok bilimsel çalışma ile incelenmekte. Gerçekten de besinlere bağımlı olabiliriz. Beyindeki bazı merkezler yemek yeme ile uyarılır. Bu bağımlılık diğer kötü bağımlılık kadar güçlü olabilir. Zevk verici ve bağımlılık yapma özelliği olan besinler yağ, şeker ve tuzu fazlaca ihtiva eden besinlerdir. Obez kişilerin çoğu yeme bağımlığı sorununa sahiptir.

Bu besinler beynimizi uyarır ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlarlar. Stresliüzüntülü iken bu besinleri daha çok tüketiriz. Etkileri güçlü fakat geçici olduğundan hemen tekrar tüketme isteğimiz artar. Ayrıca bu besinleri devamlı yemek isteriz çünkü bu istek doymuşluk ve tokluk hissimizin üstüne geçer. Bu yüzden aç değilsek bile bu besinleri tüketiriz. Ne kadar çok yersek o kadar çok yemek isteriz bu yiyecekleri. Sonuçta tatmin olmayız ama kilo almamız muhtemeldir. Fakat hala bu yiyecekleri yemeye devam edebiliriz. Böylelikle yiyeceklere karşı toleransımız da artar ve yedikçe yeriz...

Şu soruları yanıtlayarak böyle bir probleminiz olup olmadığı anlaşılabilir:

- Belirli yiyecekleri her zaman planladığınızdan daha fazla mi fazla yiyorsunuz? - Belirli yiyecekleri açken değilken bile yemeye devam mı ediyorsunuz? -Kendinizi hasta hissedinceye kadar yiyor musunuz? - Belirli yiyecekleri yememek ya da azaltmaya çalışmak sizi endişelendiriyor mu?, - Belirli yiyecekleri kestiğinizde sinirlilik, ajitasyon ya da başka fiziksel semptomlar oluyor mu? - Belirli yiyecekleri tükettiğinizde depresyon veya suçluluk duygusunun ortadan kalktığına mı inanıyorsunuz? - Daha çok yediğinizde kötü hislerin azalması veya iyi hislerin arttığını mı hissediyorsunuz?

Daha çok psikolojik bir durum olan yeme bağımlığı gün geçtikçe artmaktadır.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

My Journey of Discovery
and Weight Loss

A year ago, I decided it’s time to change my lifestyle. This meant taking control of my life and making important decisions..

Read More About me
My Sponsers
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
bottom of page