top of page
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

FAZLA ÅžEKER TÃœKETÄ°MÄ°NÄ°N ZARARLARI

Tatlı yiyecekleri çok seviyoruz ve onlardan ayrılamıyoruz. Fazla şeker tüketiminin ne yazık ki büyük zararları olabilir. Yiyeceklerimize eklediğimiz şeker bize yararı olmayan aksine zararları olabilecek bir besindir.

1- Ana bir besin maddesi değildir ve dişinizin çürümesine neden olur. Vücudunuza gerekli olan bir madde değildir ve ayrıca çok kalorilidir. Bu yüzden boş kaloriler almamıza neden olur. Protein, sağlıklı yağlar, vitamin ya da min

eral içermez. Günlük almamız gereken kalorilerin %10 ila 20'sinin şekerden almamız halinde bu kompleks hastalıklara yol açabilir. 2- Şekerde glukoz dışında çok fazla fruktoz vardır ve bu karaciğeri yorar. Sadece karaciğerde metabolize olan fruktoz çok fazla tüketilirse karaciğer yorulur ve normal çalışmamaya başlayabilir. Çok alınan fruktoz glukoza dönüşür ve yağ olarak karaciğerde depolanır ve karaciğer yağlanmasına neden olur. Kötü kolesterol ‘VLDL’ yükselir ve bu süreç damar tıkanmasına kadar gider. 3- Fazla şeker alımında insülin çok artar ve süre sonra Vücut insüline direnç geliştirir. Bu durumda şeker ve metabolik sendrom ortaya çıkabilir. 4- Fazla şeker vücuttaki inflamasyonu artırarak kansere neden olabilir. Fazla şeker hormon dengesini bozar ve hücrelerin anormal bölünmesine neden olabilir. Yüksek insülin değerlerinin ve fazla şeker tüketiminin kanser ile ilgili olduğu bulunmuştur. 5- Şekerin kokainin bağımlılık yapma mekanizmasına benzer bir yolla bağımlılık oluşturabilir. Diğer zevk verici maddeler gibi şeker de bir süre sonra bağımlılık yapar Şeker bağımlılığı en zor kurtulunan bağımlılıklardan biridir. Şeker tokluk sağlamadığı için çok zor bırakılan bir şeydir. 6- Şeker tüketimi obezitenin 1. Nedenidir. Hem aldığımızı boş kalorilerle hem de hormonal dengeyi bozarak kilo almamıza ve yağlanmaya yol açar.

Bu nedenlerden dolayı şeker tüketimimizi azaltmanı, mümkün olan en aza indirmeye çalışmalıyız.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

My Journey of Discovery
and Weight Loss

A year ago, I decided it’s time to change my lifestyle. This meant taking control of my life and making important decisions..

Read More About me
My Sponsers
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
bottom of page